Olympische marathlon – praktisch

1. MARATHON & CHALLENGES

De Team Belgium Run bestaat uit twee delen. Een aflossingsmarathon in het Zoniënwoud en een reeks challenges van olympische disciplines die in het midden van de voormalige renbaan worden gehouden.

De vijf teamleden lopen samen een marathon in estafettevorm in het Zoniënwoud.
Daarnaast gaan één van de vijf teamleden ook een challenges aan met atleten in olympische disciplines. Hiermee kunnen ze ‘tijdsbonussen’ verdienen voor hun team.

RACE

Er zijn 5 verschillende afstanden zodat elke deelnemer een afstand kan kiezen op zijn niveau:
Loper 1: 15 km
Loper 2: 10 km
Loper 3: 5 km
Loper 4: 10 km
Loper 5: 2 km

Het doel van de Team Belgium Run is niet per se om de wedstrijd te winnen, traditioneel kiezen sommige teams voor een “relaxed” wedstrijd en andere voor een meer competitieve race. Inderdaad, het doel van Team Belgium Run is niet om de competitie te winnen, maar om een Olympische ervaring te beleven en om een gemeenschap rond de atleten van Team België te creëren.

Uiteraard zijn ook competitief ingestelde ploegen die gewoon het beste van zichzelf willen geven meer dan welkom. Dankzij de rugnummers met elektronische chips kan je je prestaties in real time volgen. Aan het einde van de dag zal er een eindklassement worden opgesteld dat rekening houdt met de bonustijd die verdiend werd bij de challenges. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een podiumceremonie

Geraakt jouw team niet aan vijf lopers of moet een teamlid op het laatste moment afhaken? Dan kan je toch nog deelnemen. Eénzelfde deelnemer kan verschillende afstanden lopen voor zijn team zolang er maar een aflossing van rugnummer gebeurt na elke afstand.

TIJDENS DE RACE:

De start en de aflossingen gebeuren op de ring van de renbaan van Bosvoorde. Het parcours is in het Zoniënwoud.

Als een loper zelf verschillende rondes loopt, moet hij van rugnummer veranderen tussen twee rondes. Hij mag dus niet met hetzelfde rugnummer lopen.

De aflossing gebeurt steeds in de aangewezen zone. De teamleden zijn zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van de aflossing op het juiste moment.

De volgorde van de lopers (rugnummers) die wordt opgegeven bij de registratie moet worden gerespecteerd. Bij een verandering van de volgorde wordt (wegens technische overmacht) geen rekening gehouden met je eindtijd.

CHALLENGES

In de ‘challenges-zone’ zetten we 5 olympische sportdisciplines om in leuke sportieve challenges. Via deze challenges kan je ploeg een tijdsbonus verdienen.

Elk team zet 1 teamlid in om 1 challenge uit te voeren. Aan welke challenges jouw team deelneemt, vind je terug op een voucher in de envelop die je team captain bij aankomst overhandigd krijgt. De verdeling van de challenges onder de verschillende deelnemende teams wordt willekeurig op voorhand vastgelegd.

Je voert de challenges uit in de tijdspanne die op de voucher aangegeven is. Je overhandigt de voucher bij aankomst aan de challenge.

Het resultaat van elke proef wordt omgezet in een tijdsbonus. Die wordt afgetrokken van je eindtijd van de aflossingen.

Bij elke challenge kan je je vergelijken met de prestatie van olympische atleten. Op bepaalde momenten komen zij jou aanmoedigen op het terrein. Bij elke challenge geeft een expert je advies.

Voorbeelden van challenges. De 5 geselecteerde disciplines worden u op latere termijn gecommuniceerd

  1. Golf: Swing en put op de green
  2. Hockey: Wees nauwkeurig op het behendigheidsparcours en scoor doelpunten.
  3. Racketsporten: Hoe hard sla jij een tennisbal? Hoe nauwkeurig ben je in badminton of tafeltennis?
  4. Atletiek: Verspringen, hoogspringen, kogelstoten ... hoeveel punten behaal je?
  5. Baseball : Pitch & hit

2. TIMING

11u00: Opening van de site / onthaal & registratie van de deelnemers
12u30: Start Team Belgium Kids Run
13u00: Einde Team Belgium Kids Run
13u15: Start Team Belgium Run
14u00: Start van de challenges
18u00: Einde van de race en challenges
18u30: Prijsuitreiking

3. ONTHAAL & INFO

De team captains (één per ploeg) worden uitgenodigd aan de onthaaldesk om de enveloppen met de rugnummers met elektronische chips, de challenge-vouchers, het programma, het plannetje en andere nuttige informatie te komen afhalen.

In de onthaaltent kan elke deelnemer zijn sporttas achterlaten in ruil voor een ticket.

4. FACILITEITEN

Bij aankomst krijg je alle nodige informatie : er is een zone waar je je spullen kan achterlaten, er zijn kleedkamers en op verschillende plaatsen kan je de hele dag een hapje eten of je dorst lessen.

5. TOESCHOUWERS

De toegang voor het publiek, supporters, collega’s en familie is gratis. Voor kinderen zijn er leuke mini-challenges voorzien.

6. TOEGANG

Voetgangersingang: 53 Terhulpensesteenweg, 1000 Brussel
Parking: Tegenover 114 Terhulpensesteenweg, 1000 Brussel
Google Maps

Run to Rio 2015, wat ze ervan vonden:

Wij hebben al aan heel wat vergelijkbare loopevents deelgenomen en ik wil u van harte feliciteren… Als ik kon, zou ik u onmiddellijk vragen om opnieuw zo’n evenement te organiseren voor ons, volgend jaar komen we zonder probleem terug
Gerard Delwiche
Loterie Nationale – Nationale Loterij
We hebben afgelopen zondag énorm genoten van onze Run2Rio ervaring, we hadden ons echt geen mooier begin van de zomer kunnen wensen, proficiat met de prachtige organisatie! De Olympische Spirit was zéker aanwezig!
Mike Devos
STIB-MIVB
Bedankt voor de fantastische dag. Onze teams hebben er erg van genoten.
Catherine Delpérée
Rossel
Bedankt voor de organisatie van gisteren, was dik geslaagd!
Lenaerts Stefaan
Brussels Invest & Export
Bedankt voor de mooie organisatie vorige zondag. Hebben eigenlijk alleen maar enthousiaste reacties gekregen
Ingrid Borman
Adecco
Felicitaties met de organisatie. Onze grote groep deelnemers was zeer enthousiast en hoopt dat dit evenement in de toekomst nog kan plaats vinden. Good job!
Zeger Lindemans
Delhaize
Felicitatie naar jullie voor een geslaagd evenement, louter positieve reacties!
Pim Palmer
Hamann International Logistics
Gefeliciteerd met jullie prestatie!
Evelyn Devree
BNP Paribas Fortis
Vlekkeloze organisatie, prima sfeer tussen collega’s en andere deelnemers. Kortom voor iedereen een leuke namiddag.
Remy Decq
Banque De Groof
Ik wilde jullie nog eens van harte bedanken voor de geweldige dag gisteren! Een zeer geslaagd event met een topsfeer gisteren!
Elise Eeckhout
Gouden Gids
Nogmaals proficiat voor de goede organisatie. We hebben een heel aangename zondag gehad in een schitterend kader.
Pascal Van Craenenbroeck
Puilaetco Dewaay Private Bankers
Even een mailtje om jullie en jullie teams te bedanken voor de goeie organisatie en samenwerking voor Run to Rio! Alleen maar positieve reacties van onze lopers, supporters en directie!
Katelijne Dekeyser
Attentia
Bedankt voor de Run to Rio, heel mooi evenement, we hebben er erg van genoten.
Geoffroy Timmermans
Pierre Marcolini
We hebben ervan geprofiteerd om er een goede teambuilding voor ons van te maken. Bedankt voor de uitstekende organisatie!
Jean-Marc Verbist
Banque De Groof
We hebben een heel fijne dag gehad
VANDEPOPELIERE Catherine
D’ieteren
De sfeer was opperbest en de deelnemers hebben genoten. Het bevestigt me dat sportevenementen top zijn om aan loyalty en klantenbinding te doen. Dus wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.
Kristin Hannon
UBA
Een initiatief van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité in samenwerking met het Verbond van Belgische Ondernemingen.